Är det verkligen slut?

2010-05-23 @ 18:30:58   
Satt och kikade igenom min kalenderar nyss och det slog mig att jag endast har ett lektionstillfälle kvar och avslutningsdagen. Är det verkligen slut?

Kommer kännas konstigt att inte kunna skriva mina arbeten och medverka på dem fruktasvärt intressanta lektionerna under Psykiatrin. Jag håller på förfullt med mitt fördjupningsarbete och det kommer kännas väldigt bra att lämna in det då jag vet att jag har lyckats väldigt bra.

Skriv om ett valfritt ämne inom psykiatrin. Jisses det var inte det lättaste att bestämma sig för vad ämnet skulle bli. Efter mycket daltande fram och tillbaka valde ja Munchausen syndrom by proxy (by proxy=genom ombud) Annledningen till att jag valde detta ämnet är för att jag tycker att det är så fruktansvärt mycket hysch hysch. Vad jag menar är att många helt enkelt aldrig har hört talas om det trots att det är en utav de saker som borde uppmärksamas mycket.

Munchhausen by proxy (MBP) är världens hemligaste och farligaste form av barnmisshandel där vårdnadshavaren, oftast modern, uppfinner symtomen hos sitt barn därför att hon eftersträvar läkarnas uppmärksamhet. Förmodligen den mest komplicerade och dödsbringande formen av barnmisshandel som är känd idag. En tjej blev röntgad, opererad och medicinerad i en fåfäng kamp mot sjukdomar som skapades i hennes mors fantasi. En annan tjej hade gjort 200 läkarbesök och 43 operationer vid 5 års ålder.

Inför mitt arbete har jag läst väldigt mycket fakta. Jag har även läst två böcker jag tänkte rekomendera för er om ni tycker att detta syndrom låter intressant och du vill lära dig mer. Två gripande böcker som speglar sanningen om MBP på ett sätt som får dig att att må illa. Mamma sa att jag var sjuk är bäst och en verklighetsberättelse, där en tjej som blev utsatt för detta som liten berättar som sitt liv som offer. Ett liv i mina händer var också bra
 men inte alls på samma nivå som bok ett som kastar dig rakt in i en oskyldig liten tjejs helvete!

 
(Denna blogg drivs för både min och eran skull. Vad snäll och respektera att ALLT på min blogg är copyright-skyddat, om du önskar använda dig av något material fråga först Tack!)

Säg något
Postat av: lotta

duktig kicka

2010-05-23 @ 21:57:44
Postat av: Åsa

Jag har läst båda, och man blir stum över den verklighet vi alla lever i och är en del av.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0