Den Sanna skolan är verkligheten

2009-11-23 @ 11:28:36   
En ny morgon, en ny dag men fortfarande samma tråkiga väder. Men vad passar bättre än plugg då? Lite tända ljus och en kopp med Hallonte.

Är strax klar med ett utav mina arbeten, denna gången valde jag att skriva om autism, arbetet börjar såhär:
Första gången jag träffade honom var när han klev in på en utav mina arbetsplatser, min första tanke var
 ” detta måste vara vikarien snygg Peter som alla pratar om”.
Men när jag hälsade på honom och han började dra sig i håret och hoppa upp och ner förstod jag snabbt att detta inte alls var Peter utan 17-åriga autistiska Anton som jag idag skulle träffa för första gången, dags att planera om.

Vad tycks? Jag älskar att skriva. När jag skriver en text skriver jag den på ett sådant sätt som jag själv skulle vilja läsa på. Finns det något tråkigare än fakta upp och ner? Lägg in vardagen, lite humor och lägg in det som faktiskt sker i verkligheten inte det som står i böckerna. För hur mycket av det som står i böckerna har du egentligen nytta av när du kommer ut i arbetslivet? Din sanna skola är verkligheten!

Spelar det någon roll att ha ett läshuvud och kan skolböckerna utan och innan?
I vissa yrken så har inte G, VG MVG någon betydelse. Att ha ett jobb som går ut på att ta hand om människor kräver så mycket mer än inläst kunskap. I ett sådant yrke ha den inlästa kunskapen ingen makt utan det är du som personen som avgör om yrket är ditt eller inte. En person med IG i alla ämnen kan passa så mycket bättre för yrket än en person med MVG rakt igenom.

Jag säger inte att det är Bu att ha bra betyg, utan att det bara är bokstäver och avgör inte om du passar för jobbet eller inte!
(Denna blogg drivs för både min och eran skull. Vad snäll och respektera att ALLT på min blogg är copyright-skyddat, om du önskar använda dig av något material fråga först Tack!)

Säg något
Postat av: Evelina

Så sant det du skriver om verkligeheten! Inget är som i böckerna. Tex som barn eller hundar. Du kan ha läst hur mycket fakta böcker som helst men det är ju inte så att ditt barn eller hund är precis som i böcker! verkligheten är den man lär sig bäst utav :)Hyllan är inköpt från Ellos. Kostade runt 500 lappen, var rea på den då jag köpte den :)

Postat av: Ida

Skulle jag skriva ett arbete nu skulle jag också skriva om autism ;) Det är så spännande. Hoppas du får bra betyg hehe

2009-11-23 @ 11:46:42
URL: http://snorpaan.blogg.se/
Postat av: Anonym

det låter jätte bra ! att du inte blir författare ?

2009-11-23 @ 12:15:36
Postat av: Ida

Hehe de förstår jag ;)

Aha du jobbar inget på viktoriagården elle va den heter? bara kortis?

2009-11-23 @ 13:11:49
URL: http://snorpaan.blogg.se/
Postat av: Ida

men vad menade du med att de e d du jobbar med nu?? hängde inte med ;) Jaa hoppas du får jobba på kortis mer. kul att variera ;)

2009-11-23 @ 16:09:36
URL: http://snorpaan.blogg.se/
Postat av: lotta

Det är så sant haft kortvariga arbetskamrater som varit sååååååå belästa men jobba med människor var dom inte lämpade för teori o praktik är 2 skilda saker men sen måste det ju såklart finnas riktlinjer o baskunskap man måste kunna

2009-11-23 @ 16:28:57
Postat av: Saanjic

Jag gillade inledningen på ditt arbete låter intressant, kanske ska börja dela me dig mer av dina arbeten?! För såna som typ mig som inte alls e inne på omvårdnad är de alltid kul att lära sig något nytt man tex sedan kan diskutera me min Mamma me, för att ta reda mer på va de innebär med autism eftersom hon är kunning och jag har ingen anning om alla dessa sjukdomar som finns utöver de vanligaste... Skulle va intressant tycker jag.. vi hade iafl en riktigt intressant diskution om detta över en kaffe.. Jag gillar inte heller att betyg har så stor roll, men som jag som studerar ekonomi o skall studera de vidare är de ju jätte viktigt, riktigt tråkigt men kanske ändå viktigt att klara alla de mattekurser med mvg rakt igenom för att ta sig fram på den enklare vägen sedan. De e ju ganska bra exempel, hur stor roll betyg egentligen har, för vissa yrken handlar det ju om hur man är som person , tex i ditt fall ...men den e en intressant fråga som borde fundera över som arbetsgivare tycker jag.. good luck. S

2009-11-24 @ 00:21:56
URL: http://saanjic.blogg.se/
Postat av: Ida

Hahahahaha hur orkar du ens läsa vissa kommentarer och svara på dom?

2009-11-24 @ 11:41:05
URL: http://snorpaan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0