Kommer du att Vaccinera dig?

2009-11-01 @ 10:51:36   

Det har förstorats upp! Hur många av de som tar vaccinet nu har tagit vaccinet föregående år för vanliga influensan? Det som förstorats är att det nu är en annan målgrupp som insjuknar! Men ingen pratar om hur många äldre det är som dör under en vanlig vinterkräksjukan!

Man pratar om hur många som har insjuknat här i Sverige och det är bara en nål i e höstack om man jämnför hur många som åker på den vanliga vinterkräksjukan som är minst lika smittsam om ni frågar mig, och en person som redan är sjuk kan ha otur att gå bort i den med!

När ett av världens största läkemedelsföretag tar ifrån sig allt ansvar för eventuella biverkiningar kan man ju börja undra vad det är för skit dem sprutar in. Andra länder vägrar att ta samma vaccin som vi har varför? Kända doktorer och deras barn ska inte vaccinerna sig, varför? Det är så typiskt Sverige att hoppa när USA säger JUMP.

Helt ärligt är jag mer rädd för vaccinet är för själva influensan, en kvinna som aldrig tidigare blött näseblod började blösa strax efter sprutan. En man hade ingen känsel i sina ben på 1 timma.  Dem uppmanar gravida att vaccinera sig men vaccinet är inte testat på just gravida ännu. kan det påverka fostret? Biverkingar efter ett vaccin är vanligt men eftersom att detta Vaccin är så oprövat så kan vi inte säkert veta att allt är okej efter 2 veckor något kanske sker efter 10 år?

Visst någon säger att det är egoistiskt att inte ta den. Men är det verkligen det? Dem som ligger i riskgruppen vaccinerar sig eller hur? Och om inte vaccinet ger ett 100% skydd är det då värt att spruta in massa gifter i kroppen? Varje vaccin man sprutar i sig sänker ditt immunförsvar det är fakta!

Fakta är också 4 dödsfall nu undersöks och utredds, då inte personer som smittats av influensan utan personer som kan ha dött av vaccinet. Alltså fler dödsfall i vaccin ( om det stämmer ) än i influensan!

Landstingen och läkemedelsföretaget är mkt medvetna om varför många säger nej till Vaccin. Varför går dem inte ut och säger att det är ofarligt om det nu är så?Alla pratar om det men bara bakom stängda dörrar, ingen vågar stå upp för sin sak! Ge mig en vild debatt nu, för här vet jag att det finns delade meningar!

(Denna blogg drivs för både min och eran skull. Vad snäll och respektera att ALLT på min blogg är copyright-skyddat, om du önskar använda dig av något material fråga först Tack!)

Säg något
Postat av: Saint Jimmy

Okej, såhär är det. De vaccinerar folk därför att undvika en pandemi, vet du hur förödande det skulle vara om tex alla läkare gick och blev sjuka? Det här viruset smittar mycket lättare än andra, därför vill man förhindra smittspridning. Genom att vaccinera sig skyddar man inte bara sig själv, utan andra i sin omgivning.

Visst finns det endel biverkningar, oftast kan man känna lite influensaliknande symptom ungefär ett dygn efter vaccinationen, men vad är det i jämfört med en veckas influensa?

Min kära far och mor har nyligen vaccinerat sig, och de är liite mer insatta än du. De är läkare båda två.. och de vaccinerar inte bara sig, vi barn ska också vaccinera oss inom en snar framtid.Sen kan jag också tycka att det är lite förstorat i media, men vaccinera mig ska jag i alla fall=)MVH

Saint jimmy

Postat av: SANNASANNASANNA

Hej! :)

Vad hittar du på, på veckans tråkigaste dag? :)KRAM

2009-11-01 @ 11:20:48
URL: http://sannaakarin.blogg.se/
Postat av: Michaela DeLarge

Min mor tog vaccinet härom veckan eftersom hon tillhör riskgruppen (Kronisk lungsjukdom).

Hon blev riktigt sjuk i ungefär 5 dagar och kunde knappt gå ur sängen. Det beror ju på att en liten del utav influensa partiklarna sprutas in för att kroppen själv ska skapa ett försvar emot dem.Det där om att vaccinet är obeprövat är fel. Det har testats på en grupp människor. Och man blir informerad om att man kommer känna sig krasslig efteråt. (Testgruppen bestod utav 12 000 pers).Vaccinet kan absolut orsaka andra biverkningar! Allvarliga sådana. Precis som alla andra läkemedel. Alvedon till starkare tabletter. Tittar man på Alvedon bipackssedeln så kan man hitta allt möjligt smått och gott.Det är dock (såklart) upp till var och en om man vill ta vaccinet. Och att det skulle vara själviskt är ett ganska dumt uttalande. Du kan ju trots allt bära vaccinet vidare, även om du vaccinerat dig (även om du inte blir sjuk själv).Man bestämmer själv hur man vill göra helt enkelt.Ha en bra dag

2009-11-01 @ 11:44:28
Postat av: sara

Jag håller faktisk med dig! Inte på precis allt kanske, men jag har haft nästan samma debatt med mina vänner tidigare. Och jag ska INTE vaccinera mig!

2009-11-01 @ 12:04:55
URL: http://momlovesyou.blogg.se/
Postat av: e

Den ända biverkning, som jag fått är Ont i huvet.. hellre ont i huvet en dag, än svinifluensan...

2009-11-01 @ 12:26:48
Postat av: arctica86

Hej. Holder med dig, jag är med rädd för vaccinet, än influensan...jag tycker hela saken är mistänkligt, dom kör ju på som att det vore världens undergånd ju, och inte någonstanns har jag läst att dom rekommenderar at äta hälsosamt, träna och sådane grejer...nej, bara bruka handsprit och vaccineras, det är konstigt tycker jag...jag kommer aldrig frivilligt injisera mig med giftstoffar, när jag bara kann äta förnuftigt, och ta tilskudd av vitaminer :)

2009-11-01 @ 12:37:30
Postat av: Madde

Väldigt bra skrivet! Ska själv inte vaccinera mig om jag inte skulle få jobb på ett dagis eller något liknade.Tycker allt är så upp förstorad i media, vet flera vänner som är skiträdd och tror dem komme dö om de inte skyndar och ta den där sprutan.Förstår inte varför alla blir så rädd, om man inte är i riskgruppen så är den nog inte så farlig.Som mitt liv ser ut nu så är det större chans att jag blir sjuk av sprutan än av inflensan.Tycker media kan gå ut mer om varningar för sprutan också..=)

2009-11-01 @ 13:11:54
URL: http://neens.blogg.se/
Postat av: Ellen - ellastankar.blogg.se

Jag vet ärligt talat inte vad jag tycker om vaccineringen. Jag kommer inte att vaccinera mig, mest för att, som du säger, man faktiskt inte är säker pa hur bra vaccinet funkar och sa vidare. Det är viktigt att diskutera ämnet, titta pa bade för och nackdelarna med att vaccinera sig eller att lata bli.

2009-11-01 @ 13:15:50
URL: http://ellastankar.blogg.se/
Postat av: Moa

Jag är mer rädd för att vaccinera mig än att få själva influensan ò_O

2009-11-01 @ 13:27:54
URL: http://baramooaa.blogg.se/
Postat av: Evelina

Jag håller med dig om allt!!! Vi båda kommer tacka nej. Jag diskuterade med A om varför han skulle ta sprutan, han visste inget svar och då tyckte jag att han lika gärna kunde hoppa den.

Vi vaccinerar oss ju inte mot vinterkräksjukan direkt?Läste vad en annan skrivit här ovanför, och hennes mor blev sängliggandes i en vecka, men jag har pratat med vänner som blivit sängliggandes i ca 3 veckorstid då det inte tålde vissa ämnen i vaccinet... och en på jobbet svimmade. Är det verkligen då värt att bli sängliggandes m.m när du kanske inte ens blir sjuk?Vi kommer givetvis inte ta något vaccin då vi känner att vi inte behöver.

2009-11-01 @ 14:01:31
URL: http://evelinatapper.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag håller med dig på allt! Jag ska då inte spruta in nåt skit i min kropp som inte är beprövad. Det står till och med på läkemedelverkets hemside. Fy! :(

2009-11-01 @ 14:23:40
Postat av: Ellen - ellastankar.blogg.se

Svar: Exakt! De kan väl dementera de rykten som uppstar om det nu är sa att det inte är sant? Om de biverkninngar som folk verkar ha fatt faktiskt inte beror pa vaccinet, säg det da. Men det verkar ju mer som att manga faktiskt far olika problem eller sjukdomar efter att ha vaccinerat sig. Min mor har iaf klarat sig med en stel arm i en dag eller tva efter att hon vaccinerat sig.

2009-11-01 @ 14:34:41
URL: http://ellastankar.blogg.se/
Postat av: MESTELSA

TJENAMORS! hur är allting idag? :)http://mestelsa.blogg.se

http://mestelsa.blogg.se

2009-11-01 @ 14:51:52
URL: http://mestelsa.blogg.se/
Postat av: Ellen - ellastankar.blogg.se

Svar: Ja det är skrämmande, media brukar alltid vilja skriva om "värsta skräckscenarion", men det brukar mer vara vad som KAN hända. Mindre om det som faktiskt HAR hänt. Sen vet man ju aldrig vad man ska lite pa av det som kommer ut via media.

2009-11-01 @ 14:51:55
URL: http://ellastankar.blogg.se/
Postat av: THERÉSE

nope! bestämt sedan länge - jag tänker inte trycka in sån skit i min kropp. aldrig!

2009-11-01 @ 14:56:50
URL: http://tettelush.blogg.se/
Postat av: sara

det är ju media som läcker ut massa lögner , va vet dom ? dom skriver massa skit fört att folk ska köpa tidningar , INTE för att varna befolkningen

2009-11-01 @ 15:14:31
Postat av: THERÉSE

sv: hahaha, oh yeah ! ^^

2009-11-01 @ 15:34:35
URL: http://tettelush.blogg.se/
Postat av: Carro

svar:jag är rädd för vaccinet ja, ska förmodligen inte ta det heller ! Tillhör inte ngn riskgrupp!

2009-11-01 @ 15:41:38
URL: http://carolineamandaanette.blogg.se/
Postat av: Alina

Hoppas du haft ett bra lov!! =)

2009-11-01 @ 15:46:26
URL: http://musicrecord.blogg.se/
Postat av: Anonym

Kommer absolut inte vaccinera mig! Med barn i magen känner jag att det är för många ? om vad som kan hända. Har också läst såå många artiklar och bli bara mer och mer rädd hela tiden. Så därför ställer jag mig ur kön till att få spruta. Sen vad är sant och falskt? Hur mycket kan man tro på vad som skrivs överallt? Nej för många frågor utan svar, så känner jag....

2009-11-01 @ 15:50:52
Postat av: Anonym

Precis som i den första kommentaren så är det ju inte att det är en speciellt dödlig influensa. Utan det är ju att den har stor spridning och snabb(pandemi). Det är inte för att folk inte ska dö som vi ska vaccinera oss utan för att det annars kan bli samhällsfarligt. Tänk om 75% av lasbilschaufförerna blir sjuka, då får vi ingen mat till affärerna, ingen medicin till sjukhusen etc. Eller om läkare, sjuksköterskor, polis, brandmän etc blir sjuka. Hur skulle samhället funka då?Sen är det "hemska" med denna influensa ju att det är främst unga som blir sjuka. Medans de i de vanliga influensorna är äldre. Sen är det ju så att man sprutar in en del av sjukdomen för att man ska bilda antikroppar så självklart kan man bli sjuk i några dagar efter. Men det kan man bli av alla vaccin.

2009-11-01 @ 16:02:57
Postat av: Diana

Jag tänker inte låta en såndär spruta röra min kropp. Jag vill inte ha skiten i mig. Det är inte ens garanterat att man dör av influensan, så varför bry sig? Annat om det vore böldpest. Som alla verkar tro att det är... Snälla. Det går över. Samma sak var det med fågelinfluensan. Alla sket på sig över något som försvann lika fort som det kom.

2009-11-01 @ 16:44:20
URL: http://dianaschavon.blogg.se/
Postat av: Saint Jimmy

Ja, media tjänar ju multum på att vi är rädda.. och därför är det viktigt med debatt om sånt här, och att man tänker själv. Läste min kommentar igen, och jag låter som värsta "du har feeel!" Men det menar jag inte.. bara så du vet.

2009-11-01 @ 16:48:57
URL: http://saintxjimmy.blogg.se/
Postat av: k

i Sweisch så får inte barn under 18 år, vuxna över 60 och gravida vaccinera sig, så det känns inte särskillt tryggt med vaccinet riktigt än, har även hört att om man inte är i riskgruppen och är helt frisk annars så ska man inte behöva vaccinera sig..jag ska iallafall tänka på saken någon månad, för att se hur andra reagerar på vaccinet haha, men jag tycker absolut inte det är själviskt att inte vaccinera sig, alla får bestämma över sig själva

2009-11-01 @ 16:56:03
URL: http://pingun.blogg.se/
Postat av: Anonym

media överdriver så mkt, dem sompåverkas brukar dt oftast va nåt fel på innan dom tar sprutan..Jag passa på att ta den för ngn vecka sen för min mamma som är i riskgruppen tog den, jag följde med och passa på att ta den.

det hände verkligen inget hahaha.. eller jo, jag fick hon i huvet dagen efter . men absolut inge farlit , hahahaoch det är inge farligt att blöda näsblod som den där tjejen gjorde? xD vad är grejen?

2009-11-01 @ 17:00:51
Postat av: jenny

Även om jag var världens sämsta immunförsvar så kommer jag aldrig vaccinera mig för sådant skit! Det är något skumt med allt detta.. Jag fick dessutom ett mail angående vaccinet och om varför man ej bör ta den och vad den egentligen innehåller osv.

2009-11-01 @ 17:03:31
URL: http://jennyorahim.blogg.se/
Postat av: Fanny

Jag tänker att det är upp till var och en att bestämma om de vill vaccinera sig. Själv tänker jag nog inte göra det. Jag sitter ju ändå bara hemma hela dagarna. Hade jag jobbat kvar på mitt gamla jobb (restaurang) så hade jag nog vaccinerat mig för att inte utsätta någon i onödan, men nu ser jag inte riktigt någon anledning.

2009-11-01 @ 17:20:00
Postat av: Cornelia

Håller med dig totalt, är räddare för själva vaccinet än för själva influensan, men känner ändå att jag måste ta det! Dels för att vi ungdomar som inte blivit utsatta för så många tidigare influensor som de gamla, dels för att jag vill skydda min omgivning. Men framförallt för att jag inom några månader ska flytta till Hong KOng, och där är problemet mycket mer utbrett än här i sverige verkar det som, och dels vet jag inte alls hur sjukvården är där borta!

2009-11-01 @ 18:04:48
URL: http://sweetsweetcorn.blogspot.com
Postat av: Madde

Tack=) Jag blev sj jätteglad för de fina kläderna fast det dröjer innan hon kan ha dom=)

Va söt flicka du har=)

2009-11-01 @ 18:08:49
URL: http://tjockisbullen.blogg.se/
Postat av: jenny

Ja, är säkert så. Jag läste att det innehåller en liten mängd kvicksilver? Det förbjöds ju i juni! Det har dessutom kommit upp konstiga artiklar om vaccinets biverkningar.. läskigt!

2009-11-01 @ 18:13:28
URL: http://jennyorahim.blogg.se/
Postat av: Lisa

Lite väl mycket fikarumsnivå på diskussionerna nhär inne. Visa gärna lite källor som styrker era argument :-). Det är ju ett rätt viktigt ämne ändå!

2009-11-01 @ 18:55:12
Postat av: £lli£

Tog vaccinet förra fredagen ( man ger ju det till alla gravida på mvc nu ) och blev sjuk efter ca en timma=( förra veckan fick jag pensulin för lunginflamation och jag har inte vart såhär sjuk sedan jag var 15 år.... Men faciet i hand önskar jag att jag inte tagit den...

2009-11-01 @ 21:44:28
URL: http://lorez.blogg.se/
Postat av: D E L L A

sv; Nepp blir inget vaccin för mig =)

2009-11-01 @ 21:56:27
URL: http://dellas.blogg.se/
Postat av: simone

sv: Jag tycker båda delarna har förstorats upp, folk är rädda för vaccinet som om det vode något hemskt och en del är rädd för inluensan. Trött på allt skvaller om det, jag är ingen läkare. så jag håller tyst ^^

2009-11-01 @ 22:44:35
URL: http://fattybom.blogg.se/
Postat av: kickan

Jag ska nog inte ta sprutan,är lite orolig och rädd för kvicksilvret!Ha de bra!

2009-11-01 @ 23:16:52
URL: http://kick86.blogg.se/
Postat av: Veronica

Jag skulle aldrig ta ett sådant vaccin, att få svininfluensa vad jag hört är ju samma som en vanlig förkylning. Ne så länge vi inte blir tvingade skulle jag aldrig ta det och som du skriver jag är med mer rädd för vaccinet än för influensan..

2009-11-01 @ 23:38:55
URL: http://veronicagerding.blogg.se/
Postat av: joel

fin blogg :)

2009-11-02 @ 02:16:55
URL: http://alltidjoel.blogg.se/
Postat av: jenny

Ja exakt, det får ju en såklart att tvivla:)

2009-11-02 @ 09:53:59
URL: http://jennyorahim.blogg.se/
Postat av: simone

sv: Ingenting säger att just EN läkae har rätt. Men jag tror ju hellre på en läkare än en privatperson. Annars hade jag inte åkt till sjukhuset med magsmärtor, influensa eller konstiga märken på kroppgen ;D

2009-11-02 @ 10:33:07
URL: http://fattybom.blogg.se/
Postat av: joel

sv; det gör jag garanterat :)

2009-11-02 @ 12:52:54
URL: http://alltidjoel.blogg.se/
Postat av: Carro

svar:nej, exakt. Media har blåst upp det, otroligt mycket...

2009-11-02 @ 14:03:47
URL: http://carolineamandaanette.blogg.se/
Postat av: Anonym

asså jag tror att läkarna vet vad de gör. och om de skulle börja förklara hur vaccinet fungerar i detalj, hur de bakterierna verkar mot dem och vilket sätt de ämnena blabla, skulle ingen vanlig människa fatta.. dessutom är det ju självklart att forskarna vet bättre än misstänksamma mediepåverkade folk...

och du skriver att du inte vet hur vaccinet fungerar eller vad det är för ämnen i det, vet du exakt hur en vanlig verktablett fungerar och vad den innehåller?

2009-11-02 @ 19:10:06
Postat av: Anonym

jätte bra blogg,och fin ,helt underbar :D

Min blogg är inte lik din,men den är bra ändå tycker jag ;) Den handlar om hur man kan förbättrar sin självkänsla och självförtroende .ja,och så handlar den om massa andra sker som tonåringar går igenom. Du kan ju kolla in den,även om den kanske inte är någonting för dig,de den ett försök;)

Den heter ialf ; http://jjuno.blogg.se

2009-11-02 @ 19:34:18
Postat av: Z A N D R A :)

Varför inte bara låta alla jävlar ta vaccinet om dom vill? Vi låter er va som inte vill ta det, fine? Sverige är ett fritt land, låt alla göra som vi vill istället för att försöka övertala varandra hit o dit om att det är farligt, det är farligt att inte ta vaccinet blablabla!Åh, blir SÅ irriterad! :O

2009-11-02 @ 19:34:24
URL: http://decevven.blogg.se/
Postat av: Hanna med magen

Hejhej!

JAg är gravid och har tagit vaccinationsprutan mot detta.

Och allt jag hört av folk som tagit denna är att jag/dom fått sjukt ont i armen, tror också att detta med dödsfall och allt annat är mycket påhitt också, så fort någon går bort skriver dom att det är svininfluensan och sedan kommer det ut att det var pga av något annat.

Så dom förstorar upp detta ganska så mycket också.

Och vaccinet ska itne skada fostret/barnet, då ´de sägs att vaccinet inte ens går via den vägen.

2009-11-03 @ 10:55:56
URL: http://hannafors.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hej Sofie. Jag orkade inte läsa allt så jag vet inte om någon annan eller du själv har nämt att i.o.m vart du jobbar (kortidsboendet fortfarande antar jag annars kan du bortse från detta) där finns ju så många infektionskänsliga barn och jag är ganska säker på att ordinariepersonal fått vaccinera sig.. klart inte roligt att vaccinera sig om man inte vill men för dessa barn som är i riskgruppen kan svininfluensan i allra högsta grad leda till döden!

2009-11-03 @ 12:01:14
Postat av: Jonsan

MEN ÅÅHHHHHHHHHH SNACKA OM ATT VARA TRÖGA. JAG SER INTE ATT GON NÅGONSTANS HAR SKRIVIT ATT DET ÄR FEL ATT TA SPRUTAN. NI SÄGER ATT SVERIGE ÄR ETT FRITT LAND. LÅT DÅ OCKSÅ HENNE SÄGA VAD HON TYCKER

2009-11-03 @ 21:51:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0