Får detta dig att tänka om?

2010-05-27 @ 22:13:18   
Sitter nu och skriver på en uppgift. Här reflekterar jag kring insatser för att stödja och utveckla människans möjlighet till ett meningsfullt liv.

Sara 28 år har sedan födsel varit multihandikappad. Det man ser är en kvinna i rullstol som är ihopkrypen och har ständigt kramper i nacke som får henne att skaka . Som personal ser och känner man folks blickar, hur det viskas och pekas och ögonen som säger stackars kvinna är detta verkligen ett liv? Givetvis är det okunskap som och rädsla som orsakar sätter folk reagerar så.

Visst dem har rätt Sara ser ut som beskrivet, men det är också det enda dem ser. Det är ingen som lägger märke till när hon skriker av skratt och när hennes ögon gnistrar av glädje när musik spelas, eller hur hon älskar att kramas och känna närkontakt.

Trots att du är multihandikappad har du givetvis möjlighet till ett meningsfullt liv. En av de insatser som förgyller Saras liv är Länsdanser, Då personal sminkar plattar hår och gör Sara till en riktig partypingla och vi tillsammans åker till dansen och träffar mängder med män och kvinnor i liknande situationer. Vi dansar och har hysterisk kul och emellan inhalationerna och samtidigt som vi måste vara rädda för att inte sondslagen ska komma i kläm hörs glädje tjut. Vem kan inte kalla detta för ett meningsfullt liv?


(Sara, och berättelsen är helt påhittad)
(Denna blogg drivs för både min och eran skull. Vad snäll och respektera att ALLT på min blogg är copyright-skyddat, om du önskar använda dig av något material fråga först Tack!)

Säg något
Postat av: lotta

ja så är det ju

2010-05-28 @ 17:55:30
Postat av: Anonym

Hoppsan!

Du kallar henne både Sara och Anna.....

2010-05-29 @ 21:08:38
Postat av: Denna Sanna Kvinna (Jag)

Ja det har väl ingen större betydelse då jag har hittat på texten? Kunde väl inte bestämma mig för vad jag ville att hon skulle heta :D

Postat av: Ida

Fint skrivet Sofie! Man lär sig förstå att de flesta tänker somdom gör för dom har haft turen att inte behöva se multihandikapp på nära håll och de som väljer att arbeta med det anser jag är modiga, alla har inte modet att komma tillräckligt nära för att se personen bakom handikappet men den som vågar det får tillbaka allt den ger tusen ggr om! :)

2010-05-31 @ 14:28:24
URL: http://idabuller.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0